Переохолодження взимку надто небезпечне для жіночого здоров’я. Здоровий баланс інтимної гігієни легко руйнується, якщо в холодну пору носити невідповідні одяг та білизну, харчуватись важкою їжею, і не дотримуватися потрібних правил гігієни.

Запальні процеси жіночих статевих органів, що супроводжуються сильними болями внизу живота і виділеннями, є найпоширенішою проблемою в цей час. Варто лиш трішки змерзнути, і процес запущений зі «сплячого режиму» в активну фазу, і знову лікування антибіотиками, прогрівання, зіпсутий настрій.

Інфекцію необхідно знищити, а не відкладати цей процес до весни. Затяжне рішення проблеми може обернутися безпліддям.

Одяг

Взимку краще відмовитись від коротких спідниць і синтетичних колготок. Термобілизна, утеплені штани та чоботи на товстій підошві, щоб не замерзали ноги, - ось як має виглядати зимовий гардероб кожної жінки. Також, потрібно стежити, щоб одяг не був занадто тісним, а відтак не порушував кровообіг.

 

Харчування

В холодну пору категорично забороняється вдаватись до дієт, так як організму необхідні жири для зігріву. Ваш раціон повинен бути багатий на вітаміни. Обов’язково їжте щодня овочі, гарячі супи, пийте чаї.

 

Інтимна гігієна

Відсутність спеки - не привід, щоб відмовлятися від щоденного душу. В якості засобу для інтимної гігієни найкраще застосовувати спеціальні гелі, що містять екстракти трав, антисептики, які створюють певну кислотність і допомагають підтримувати здоров’я інтимної зони протягом усього дня.

Якщо ж ви відчуваєте певний дискомфорт, чи вас турбують болі, невідкладно зверніться до лікаря. Запальний процес найкраще лікується на ранніх етапах.