УЗД м’яких тканин – це неінвазивне діагностичне обстеження, яке дозволяє оцінити шкіру, підшкірно-жирову клітковину і м’язи, з допомогою ультразвуку. Це обстеження є абсолютно безболісним і не несе ніякого променевого навантаження, а також дозволяє отримати швидкі результати.

УЗД суглобів та м'яких тканин, дозволяє виявити гематоми, чужорідні тіла, запальні та дегенеративні процеси в досліджуваній ділянці тіла.Зокрема, УЗД кивальних м'язів дозволяє виключити чи підтвердити діагноз вродженої м'язової кривошиї.М'язова кривошия - досить поширене захворювання серед немовлят. За статистикою найчастіше зустрічається у дівчаток, і буває переважно правобічною, рідко двосторонньою. Ця вада новонародженого проявляється у неправильному положенні голови, асиметрії плечей.

Причиною м'язової кривошиї є недорозвинення грудинно-ключично-соскоподібного м'яза або його травми під час пологів.Якщо не провести своєчасного обстеження та лікування, можливі відхилення у розвитку хребта дитини. Кривошия може супроводжуватися деформацією скелету, порушенням зору та слуху, відставанням психомоторного розвитку, тому з перших днів життя дитини потребує пильної уваги з боку фахівців - дитячого ортопеда та невролога.

Вилікувати кривошею нескладно, якщо почати лікування якомога раніше. У важких випадках лікар призначає операцію.УЗД кивальних м'язів проводяться планово, за направленням лікаря та не потребує спеціальної підготовки.

У нашому Центрі дану послугу надає лікар Сенів Соломія Ігорівна