Коли молода мама повинна вперше піти на прийом до гінеколога? ⠀

Якщо ви відчуваєте себе добре, то плановий огляд гінеколога можна запланувати через місяць або півтора після народження малюка. Післяпологові виділення (лохії) до цього часу повинні вже закінчитися.

 АЛЕ! якщо ви підозрюєте, що з вашим організмом не все гаразд, наприклад, ви відчуваєте біль внизу живота, або у вас сильні кровотечі, – потрібно терміново звернутися до гінеколога. Також візит в клініку обов'язковий, якщо є проблеми зі швами після епізіотомії, температура і виділення згустками з неприємним запахом.

Якщо післяпологовий період протікає нормально, то гінеколога слід відвідати, коли виділення з піхви набудуть природного характеру.

  • Лікар огляне родові шляхи і оцінить, як виглядає шийка матки – вона повинна правильно закритися. Її тканини – не чутливі, тому жінка може не відчувати післяпологової ерозії або запалення. Ці проблеми можна побачити тільки під час огляду з гінекологічним дзеркалом. Лікар огляне, як заживають внутрішні шви (якщо такі були накладені), чи не розійшлися вони.
  • Проведе УЗД органів малого тазу.
  • Огляне груди, перевірить чи немає лактостазу або інших проблем. ⠀

 Після пологів необхідно здати загальний аналіз крові і проконтролювати рівень гемоглобіну, вміст в організмі заліза і кальцію (їх дивляться в біохімічному аналізі крові): ці мікроелементи «забирав» під час вагітності малюк, так що зараз, можливо, їх не вистачає. ⠀

Пам'ятаємо, що перші 6 тижнів після пологів організм витрачає багато енергії на відновлення і вироблення молока. Більше відпочиваємо! ⠀

Що ще потрібно обговорити на прийомі гінеколога?

Повернення до статевого життя. Як правило, це можливо через 4-6 тижнів після пологів.

Метод контрацепції. Прийом вітамінів. ⠀

Запис на консультації та УЗД за номерами:  (067) 370 84 04  (032) 276 47 06