Гінекологія, звісно, займається діагностикою та лікуванням надзвичайно широкого спектра жіночих захворювань, але бувають ситуації, коли лікуванням інфекційно-запальних захворювань у жінок повинен займатися лікар-уролог. Звернутися до уролога варто у випадку: ускладненого, часто рецидивуючого циститу, гострого пієлонефриту, сечокам’яній хворобі, явищах нетримання сечі, у випадку виявлення аномалій розвитку сечовидільної системи та ін.

Беззаперечно, сечовидільна система у жінок не є такою як у чоловіків. Існують фактори, які роблять жінку більш вразливою до урологічних захворювань. Наприклад: сечовипускний канал у жінок є набагато коротшим (3-5 см) та ширшим ніж у чоловіків, що при сприятливих факторах (переохолодженні, незахищених статевих контактах, недотриманні правил гігієни та ін.) сприяє швидкому проникненні збудників та розвитку інфекційно-запальних захворювань (циститу, пієлонефриту). Відповідно, про таке захворювання, як гострий цистит, не з чуток знає кожна друга жінка.

Також жінкам варто звернутися до уролога у таких випадках:

  • при появі больового синдрому в проєкції нирок та внизу живота;
  • частому, болючому сечопуску;
  • появі крові в сечі;
  • ургентних (наказових) позивах до сечопуску, нетриманні сечі;
  • гострій затримці сечі;
  • аномаліях розвитку сечовидільної системи;
  • сечокам’яній хворобі та ін;

Часто із цими симптомами жінки звертаються до гінеколога проходячи обстеження та лікування з даного приводу. Часто у випадку неправильно лікування таке просте захворювання (на перший погляд), як цистит або пієлонефрит може перейти у хронічну форму, що значно ускладнює лікування та погіршує якість життя! Будьте уважними до знаків свого організму. Звертайте увагу на своє здоров’я та у випадку будь-яких проблем – не затягуйте із візитом до лікаря!

У Центрі здоров'я родини на вас чекає висококваліфікований уролог - Черепанін Василь Іванович.

Запис за телефоном: +380 67 370 84 04