Менопауза — нормальний період жіночого життя, коли яєчники перестають продукувати естрогени і згасає репродуктивна функція: менструації припиняються і втрачається фертильність.Ознаки менопаузи головним чином пов’язані із зниженням концентрації естрадіолу – гормону, який є одним з естрогенів. У жіночому організмі відбувається перехід від регулярної менструації до зниженого вироблення гормонів.Пристосування до гормональних змін може відбуватися по-різному у кожної жінки - це дуже індивідуальною

Пам’ятайте, що менопауза – це не хвороба, а природний біологічний процес. Менопауза не є чимось, що треба лікувати – лікування стосується лише її неприємних симптомів і допомагає відновити гормональний баланс, порушений клімаксом. Лікар може порадити гормональну замісну терапію, однак не кожна жінка може її використовувати.

Пам’ятайте, що те, як ви пройдете через цей період, головним чином залежить від вас. Якщо ви будете стежити за своїм фізичним і психічним здоров’ям, ви може зробити відкриття, що менопауза може бути вашою «другою молодістю».

Це час, коли ви можете сфокусуватись на своїх власних потребах, заново відкрити себе і свого партнера, зосередитись на ваших почуттях.

Якщо Ви палите – киньте, або хоча б намагайтеся палити менше. Менопауза – це хороший час для впровадження позитивних змін у ваше життя.

Дотримуйтеся здорової та збалансованої дієти – це допоможе вам почуватися краще, Ви уникнете закрепів і зростання ваги.

Слідкуйте за своїм сечовим міхуром – намагайтеся уникати інфекцій; робіть вправи для м’язів тазового дна.

Залишайтеся активними – фізичні вправи можуть допомогти тримати ваше тіло в тонусі; Ви збільшите продукування гормонів щастя і будете краще почуватися. Якщо ви не робите фізичні вправи, будьте активнішими у своєму щоденному житті.Та не уникайте оглядів у лікаря гінеколога.

 Звертайтеся до наших спеціалістів та отримайте сучасну інформацію про ваш стан, своєчасну діагностику, а якщо потрібно - лікування, яке необхідно саме вам!

 Чекаємо за адресою: вул.О.Кониського 9/2а

 Телефон: 067 370 84 04

Або запишіться через сайт - https://czr.com.ua/